شاخص‌های عملكرد نظام پايش و ارزيابی مديريت بحران موضوع ماده (۲۴) قانون مديريت بحران كشور

اطلاعات محتوای کاربردی

شاخص‌های عملكرد نظام پايش و ارزيابی مديريت بحران موضوع ماده (24) قانون مديريت بحران كشور _ مصوب 11 اسفندماه سال 1400_ هیئت وزیران
  • مدت زمان مطالعه: 14 دقیقه
  • دسته: اسناد بالادستی مدیریت بحران
  • تاریخ ثبت: 1402/05/29

هیئت وزیران در جلسه 11/12/1400 به پیشنهاد شماره 142041 مورخ 29/10/1399 وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران کشور و با همکاری دستگاه‌‌های مشمول قانون مدیریت بحران کشور –مصوب 1398–) و به استناد ماده (24) قانون یاد شده، شاخص‌‌های عملکرد نظام پایش و ارزیابی مدیریت بحران را به شرح زیر تصویب کرد:

شاخص‌های عملکرد نظام پایش و ارزیابی مدیریت بحران موضوع ماده (24) قانون مدیریت بحران کشور
مصوب 11/12/1400

ماده 1- سازمان مدیریت بحران کشور مکلف است به منظور نظارت بر عملکرد مدیریت بحران دستگاه های موضوع ماده (2) قانون مدیریت بحران کشور –مصوب 1398–، ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب ‌نامه، سامانه الکترونیکی پایش و ارزیابی عملکرد دستگاه‌‌ها در مدیریت بحران را با رعایت قوانین و مقررات مربوط طراحی و اجرا نماید.
تبصره- شیوه نامه و زمان بندی بارگذاری داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز پایش و ارزیابی دستگاه ها در سامانه یاد شده، توسط سازمان مدیریت بحران کشور و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط تهیه و توسط وزیر کشور ابلاغ می‌گردد.
ماده 2- شاخص‌های عمومی پایش و ارزیابی عملکرد مدیریت بحران دستگاه‌ها به شرح زیر تعیین می شود:
1- درصد استقرار ساختار سازمانی مصوب مدیریت بحران دستگاه.
2- نسبت پیشرفت عملیات ایمن سازی ابنیه، تأسیسات، تجهیزات و ساختمان‌ های دستگاه به برنامه ایمن سازی ابنیه، تأسیسات، تجهیزات و ساختمان های دستگاه که متناسب با خطر (ریسک‌) های شناسایی شده به تأیید سازمان مدیریت بحران کشور رسیده است.
3- درصد اجرایی شدن اقدامات دستگاه در هر یک از برنامه‌های ملی کاهش خطر، آمادگی و پاسخ و بازسازی و بازتوانی مصوب شورای عالی مدیریت بحران کشور.
4- نسبت ارزش ریالی اموال منقول و غیرمنقول بیمه شده دستگاه به ارزش ریالی کل اموال منقول و غیرمنقول مشمول بیمه دستگاه.
5- نسبت تعداد طرح‌‌های توسعه‌‌ای دارای پیوست کاهش خطر مورد تأیید مراجع ذی ربط دستگاه به تعداد کل طرح‌های توسعه‌‌ای دستگاه.
6- نسبت میزان امکانات و تجهیزات دستگاه که در پاسخ به بحران به کار برده شده به کل تجهیزات و امکانات موجود در دستگاه که بر اساس اعلام ستادهای ملی/ استانی/ شهرستانی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران، اعلام نیاز می‌‌شود.
7- نسبت مدارک، داده‌ها و اطلاعات بارگذاری شده توسط دستگاه در بانک‌‌های اطلاعاتی سامانه جامع مدیریت خطر حوادث و سوانح به مدارک، داده‌ها و اطلاعات مورد تقاضای سازمان مدیریت بحران کشور که از طریق سامانه مذکور اعلام می ‌شود.
8- نسبت تعداد کارشناسان و مدیران مدیریت بحران دستگاه که دوره‌‌های آموزشی تخصصی مرتبط با مدیریت بحران را با موفقیت گذرانده‌‌اند به تعداد کل مدیران و کارشناسان مدیریت بحران دستگاه.
9- نسبت تعداد نفر- ساعت کارکنان دستگاه که در دوره‌های آموزش عمومی مرتبط با مدیریت بحران شرکت کرده‌‌اند به تعداد کل نفر- ساعت آموزش‌های عمومی ارائه شده در دستگاه.
10- نسبت تعداد پژوهش‌‌های انجام شده در حوزه مدیریت بحران به تعداد پژوهش‌‌های مورد نیاز دستگاه در حوزه مدیریت بحران بر اساس نیاز پژوهشی دستگاه.
تبصره- دستگاه‌‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت بحران کشور که در چهارچوب برنامه ملی آمادگی و پاسخ –مصوب 1400– شورای عالی مدیریت بحران کشور موظف به تهیه برنامه عملیاتی شرایط اضطراری (EOP) و یا طراحی و ایجاد مرکز عملیات اضطراری (EOC) می‌ باشند، موظفند گزارش عملکرد خود را ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب‌ نامه به سازمان مدیریت بحران کشور ارائه ‌نمایند. میزان تحقق این تکالیف به عنوان یکی از شاخص های عمومی پایش و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ های اجرایی، در نظام پایش و ارزیابی، لحاظ می شود.
ماده 3- دستگاه‌‌های موضوع ماده (2) قانون مدیریت بحران کشور موظفند شاخص‌های اختصاصی پایش و ارزیابی عملکرد مدیریت بحران را با لحاظ تکالیف و وظایف ذاتی و قانونی خود، ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب ‌نامه تدوین و با امضای بالاترین مقام دستگاه به سازمان مدیریت بحران کشور ارائه نمایند.
تبصره- شاخص‌‌های اختصاصی هر دستگاه پس از تأیید سازمان مدیریت بحران کشور، ظرف شش ماه در شورای عالی مدیریت بحران کشور طرح و پس از تصویب اکثریت وزرای عضو شورا، با رعایت ماده (19) آیین ‌نامه داخلی هیئت دولت ابلاغ می‌شود.
ماده 4- سازمان مدیریت بحران کشور موظف است با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، شیوه نامه نظام پایش و ارزیابی مدیریت بحران ناظر بر نحوه‌ طراحی، اجرا، امتیازدهی شاخص‌های ارزشیابی،‌ زمان‌بندی گزارش‌گیری و نحوه همکاری دستگاه‌‌های مشمول را ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این تصویب نامه تنظیم و پس از تصویب در شورای عالی مدیریت بحران کشور ابلاغ نماید.
ماده 5- شاخص‌‌های موضوع این تصویب‌ نامه به صورت سالانه توسط سازمان مدیریت بحران کشور مورد سنجش قرار می‌‌گیرد تا در صورت نیاز، با همکاری دستگاه‌‌های اجرایی ذی‌ربط، پیشنهاد اصلاح و یا الحاق شاخص‌های جدید را به مراجع ذی‌صلاح ارائه نماید.
ماده 6- سازمان مدیریت بحران کشور موظف است گزارش عملکرد سالانه دستگاه‌های مشمول قانون مدیریت بحران مصوب 1398 را از طریق وزیر کشور به رئیس ‌جمهور ارائه نماید.


معاون اول رئیس جمهور- محمد مخبر

مطالب مرتبط
آخرین مطالب

با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.